1. Odpri beležnico Notepad++.
  2. Zapiši ukaz za začetek in konec HTML dokumenta. Oba zapisa med lomljenima ukazoma razmakni z nekaj pritiski na tipko Enter.
  3. V novo vrsto pod prvo oznako zapiši ukaz za začetek in konec glave. Oba zapisa med lomljenima ukazoma razmakni z nekaj pritiski na tipko Enter.
  4. V novo vrsto pod drugo oznako zapiši ukaz za začetek in konec naslova. Tokrat ne razmikaj zapisov.
  5. V novo vrsto pod tretjo oznako zapiši ukaz za začetek in konec telesa. Oba zapisa med lomljenima ukazoma razmakni z nekaj pritiski na tipko Enter.
  6. Če si delal pravilno, je pod nazadnje napisanim zapisom oznaka za konec HTML dokumenta.
  7. Shrani dokument - pojdi v meni Datoteka, klikni na Shrani kot ..., poimenuj datoteko html_zapis1XX.html (XX naj bosta začetnici tvojega imena in priimka, obvezno pa moraš zapisati še piko in kratico html, kot je zapisano v primeru); datoteko shrani v ustrezno mapo.
Zgoraj zapisane korake si oglej še v nazornejšem prikazu (vrni se v predmet HTML in klikni datoteko Nazornejši prikaz zapisovanja prvih ukazov v jeziku HTML ali pa klikni kar povezavo nanjo v tem besedilu, nato pa enako naredi še z datoteko html_zapis1_shranjevanje.swf Prikaz shranjevanja prvega zapisa HTML ).
Last modified: Saturday, 24 September 2011, 11:57 PM