Program, s pomočjo katerega izdelamo spletno stran na dovolj enostaven način

Obišči spletno stran Evrsoft: http://www.evrsoft.com/. Na strani boš našel ponudbo za dva izdelka, 1st Page 2000 in First Page 2006. Oba lahko uporabljamo brezplačno, seveda pa je First Page 2006 novejši in nekoliko zahtevnejši, program pa ob zagonu in zapiranju pokliče, naj ga registriramo, a s tem smo prisiljeni tudi dokupiti nekaj predlog.
Za naše potrebe zadostuje 1st Page 2000, pri katerem tudi ne bomo imeli nenehnih nadležnih sporočil  z zahtevo po registraciji.
Na strani http://www.evrsoft.com/ izberi torej rumeno škatlo in klikni nanjo. Preberi si predstavitev programa (ali pa tudi ne), če želiš izvedeti kaj več o njem in ti angleščina ni več tako zelo tuj jezik, nato pa v levem meniju z naslovom Related poišči Download now. Klikni povezavo.

Nalaganje 1st Page 2000

Žal boš ugotovil, da podjetje Evrsoft ponuja le svoj zadnji izdelek, ne pa tudi prvega, s katerim je vnesel pravo revolucijo v izdelovanje spletnih strani, zato lahko program 1st Page 2000 poiščeš drugje. To lahko narediš samostojno, tako da vpišeš ključne besede 1st Page 2000 v ustrezen iskalnik, npr. Google, lahko pa si pomagaš tudi z naslednjimi napotki.
Obišči stran http://binboy.sphere.pl/index.php?show=download&p2=1783 (povezava do nje je navedena tudi v datoteki pod datoteko, ki jo pravkar prebiraš). V zgornjem delu okna poišči povezavo do stisnjene datoteke 1st Page 2000 v2.0 Final (klik na tole povezavo ti bo takoj odprl pogovorno okno za odpiranje ali shranjevanje datoteke: 1stpage2.zip).

1st Page 2000 2

Datoteko shrani v svoj računalnik.

Inštalacija programa 1st Page 2000

Shranjeno stisnjeno datoteko zaženi z dvojnim klikom. V mapi sta dve datoteki: datoteka readme.txt vsebuje navodila o namestitvi in osnovnih lastnostih programa, datoteka setup.exe pa je tista, s pomočjo katere lahko namestiš program v računalnik.
Klikni torej na datoteko setup.exe.
Čez nekaj trenutkov se že prikaže pozdravno okno.

1st Page 2000 - pozdravno namestitveno okno

Nekajkrat boš moral klikniti an gumb Next. Pozoren bodi pri naslednjih pogovornih oknih:

Vpis imena in podjetja


Izbira tipične namestitve programa

Zadnji klik pred namestitvijo
Last modified: Saturday, 24 September 2011, 11:57 PM